piektdiena, 2008. gada 26. septembris

Asociācijas par Baltic Furniture Market piedzīvoto.

Tā nu ir sanācis ņemt dalību šai izstādē kā Compact.Living konsultantam. Kas tas ir? Un ko tas ziemā ēd. Uzņēmums ir oficiālais Clei pārstāvis Latvijā, kas ražo transformējamās, pie sienas stiprināmās gultas. Respektīvi, dienā teiksim tas subjekts ir galds, bet naktī, kad jādodas uz čuču muižu, tā ir vienguļama vai divguļama gulta. Variācijas par tēmu daudz un dažādas. Mērķauditorija ir klienti, kuriem pieder maza dzīvojamā platība, līdz ar to šīs daudzfunkcionālās gultas veic kvadratūras taupības funkciju. Uzņēmums pēc pasūtījumu arī tirgo vairāk ofisiem un viesnīcām domājamas šāda veida mēbeles no spāņu ražotāja Sellex.

Šajā rindkopā vēlētos vērst jūsu uzmanību par izstādē piedzīvoto. Principā asociācijas viendabīgas ar dažiem līksmiem uzplaiksnījumiem, kas tomēr kopējo ainu pozitīvāku nepadara. Jāveic monotonas kustības ikreiz, kad stendam paiet garām kāda klientu plejāde, lai pievērstu to uzmanību. Sajūtas ne tās patīkamākās. Tālāk kad viss ir nodemonstrēts, izstāstīts, viss ir jauki un klients jau ar acīm un domām ir iemīlējis šo produktu. Emocijas kontrastējās tumšākos toņos, kad tiek runāts par cenu. Vienīgie prieka mirkļi ir tad, kad es kādu savervēju vai otrādi uz galda futbola spēli. Un ticiet vai nē, galds uz kura tiek spēlēts maksā 4 500 Ls. Pozitīvs moments ir tāds, ka pēc izstādes tas galds nonāks ofisā, kurā es strādāju.

Ja runā par citiem stendiem, tad nekā revolucionāra nemanīju, kā tikai dažās amizantas lietas. Klasiskajam dizainam un citām avangarda luksusa spēļmantiņām paralēli bija vērojami tādi precedenti kā klavieres, kuras pašas sev ir maestro, un elektriskais krēsls, kuru man piedāvāja nobaudīt bijušais klases biedrs. Sajūtas diezgan relaksējošas – ielaisties krēslā ar tādu elektronisku refleksu. Vairāk šai izstādē priekš parastiem ļaudīm kā man nekā tāda nebija, kas varētu vērst padziļinātāku uzmanību. Un cik ar mani dalījās iespaidos šā pasākuma koncepcijas lietas koki, tad nekādu būtisku iezīmju nav, kas atšķirtos no pagājušā gada izstādes. Dažs pat lēš, ka sortiments un daudzveidība ir pat mazāka. Bet šā segmenta entuziasti allaž atradīs sev ko jaunu šāda veida eksponātu karavānās.

Izstāde turpināsies vēl trīs dienas. Tās darba laiki ir no plkst.11:00 – 19:00, bet svētdien līdz 18:00. Tā norisinās Olimpiskajā centrā blakus Arēnai Rīga. Tā kā ja nav ko darīt, kā alternatīvu var izvēlēties šo mēbeļu kolizeja apmeklējumu. Bet nu es labāk dotu priekšroku ar visu sirdi kvēlojoši laisties atvasarā, baudot mirkļa vājumu draugu un emociju skavās, teiksim Siguldas pasakainajā apkaimē.

Nav komentāru: